Maand juli 2023

‘Ik riep uit mijn benauwdheid tot de HEERE en Hij antwoordde mij.”… ‘Maar uit het verderf trok U mijn leven omhoog, HEERE, mijn God!’ … ‘Toen sprak de HEERE tot de vis, en hij spuwde Jona op het droge uit.’

Jona 2:2a + 6b + 10

Een bijzonder gebed van Jona waarin we de lijnen naar ons leven kunnen zien en diverse lessen uit kunnen halen.

De afgelopen maand mochten we weer in vele Gemeenten het Woord van de HEERE brengen, zowel op de zondagen als op doordeweekse dagen.

Een bijzondere week was toch wel de Seniorenweek op de Herikon in Putten. Het was alweer de achtste keer dat we zo’n week, samen met een ander echtpaar, mochten verzorgen. Ook deze keer gaf Jack de Bijbelstudies door. Deze keer hadden we een grote groep van 31 mensen en allemaal zo verschillend en toch één in Christus Jezus.

De studies gingen over het boek Jona, maar eigenlijk over wat de HEERE deed in het leven van Jona en de mensen van Ninevé. Het waren gezegende studies. Zeker vanwege het feit dat de situatie van Jona verslechterde, hij daalde in een negatieve spriraal steeds verder van God. Maar de HEERE was hem genadig, verhoorde zijn gebed en bracht hem terug op het droge.

Zo zijn ook wij getrokken uit de zee van duisternis der zonden en overgezet in het Koninkrijk van de Zoon van Zijn liefde, Kolossenzen 1:13. Zo staan we op het droge, op het Fundament Jezus Christus.

Maar dat niet alleen. Denk maar aan Galaten 1:3, 4 dat zegt: ‘Genade en vrede van God de Vader en van onze Heere Jezus Christus, Die Zichzelf gegeven heeft voor onze zonden, opdat Hij ons zou ontrukken aan de tegenwoordige wereld, overeenkomstig de wil van onze God en Vader.’

Voor de maand juli hebben we nog twee volle weken te gaan.

De eerste is een seniorenweek in De Ark in Ter Apel, dan een week rust om daarna een week de dagopeningen te verzorgen op Camping ’t Beloofde Land in Voorthuizen.

Best druk, maar we zien ernaar uit. Daarna nemen we de maand augustus vakantie! Géén spreekbeurten of Bijbelstudies, maar samen genieten van rust.

Dank voor alle gebeden en alvast een gezegende vakantie toegewenst.

© 2017 Jack & Nel Nugter - Webontwikkeling: 2nd Chapter BV