Maand maart 2021

‘En omdat wij door de storm hevig heen en weer geslingerd werden, wierpen ze de volgende dag lading overboord.’ Handelingen 27:18

Paulus wordt als gevangene naar Rome gebracht. Een zendingsreis die het evangelie dieper in het toenmalige Europa zou brengen. Onderweg daar naar toe stak er een hevige storm op. Deze deed het schip heen en weer slingeren en in zo’n mate dat, om redding mogelijk te houden, de lading overboord werd geworpen.

Het laatste jaar is het leven in een andere type storm terecht gekomen te zijn. De Corona storm! Een storm die zoveel verdriet, onzekerheid, tijdelijke oplossingen, onbegrip, onenigheid, verschil van meningen, lock-downs, gesloten kerken en digitaal samenkomen te weeg heeft gebracht.

En tot vandaag aan toe wordt de samenleving heen en weer geslingerd door onduidelijkheid in strategie, in veranderende maatregelen en verschil van visies op de vaccinatie. En niet alleen de seculiere samenleving, maar ook binnen de Gemeente van Jezus Christus.

Tijdens de storm, waarin Paulus zich in bevond, werd de lading overboord geworpen. En deed me denken aan de negatieve gevolgen van deze crisis, namelijk dat sommigen mensen de hoop overboord gooien en anderen zelfs daarmee hun leven.

Maar ook christenen, zij die de Here Jezus als Levende Hoop hebben, beginnen zaken overboord te gooien. Eén daarvan is het verlangen naar het fysiek samenkomen. Al meerdere keren is me ter oren gekomen: ‘Het is eigenlijk wel lekker zo om de dienst in pyjama en met een bakkie koffie bij te wonen. En als me iets niet bevalt, zet ik het uit of Google naar wat anders.’

Dat is zich begeven op dun ijs. Wij zouden juist vol verlangen moeten zijn om weer samen te komen. Al zijn het nu nog maar dertig, laten we dan met dertig aanwezig zijn! Maar zelfs dat lukt in sommige Gemeenten niet eens.

De oproep blijft echter actueel; ‘Laten wij de onderlinge bijeenkomst niet nalaten, zoals het bij sommigen de gewoonte is, maar elkaar aansporen, en dat zoveel te meer als u de grote dag ziet naderen.’, Hebreeën 10:25.

Elke zondag mogen we nog steeds Gemeente bezoeken en mag Jack het Woord brengen. Ja, voor een groot deel is het voor een camera staan, maar we zijn elke keer dankbaar als er toch een aantal broeders en zusters fysiek aanwezig zijn.

Voor de maand maart zijn opnieuw veel doordeweekse activiteiten afgezegd - nu niet in de lijst opgenomen - en dan toch een redelijk gevulde agenda.

2 Dinsdag De Ark Noordwijk Broederraadverg. 19.00
6 Zaterdag Help ons Helpen Katwijk Overdenking 08.30
7 Zondag de Bron Bodegraven Preek 10.00
7 Zondag Evangeliegemeente Hoorn Preek opnemen 00.00
9 tm 11 drie dagen Heilbron Amerongen Onderwijs 10.00
13 Zaterdag Help ons Helpen Katwijk Overdenking 08.30
14 Zondag De Ark Noordwijk Preek 10.00
14 Zondag Opstandingskerk Monnickendam Preek 19.00
14 Zondag Evangeliegemeente Hoorn Preek opnemen 00.00
17 Woensdag De Ark Noordwijk Bijbelstudie 19.30
20 Zaterdag Help ons Helpen Katwijk Overdenking 08.30
21 Zondag Rehoboth Sliedrecht Preek 09.30
26 Vrijdag De Ark Noordwijk Bijbelstudie 20.00
27 Zaterdag Help ons Helpen Katwijk Overdenking 08.30
28 Zondag STEG Oegstgeest Preek 10.00
29 Maandag Proclaim Amerongen Studiedag 09.00
© 2017 Jack & Nel Nugter - Webontwikkeling: 2nd Chapter BV