Maand maart 2023

‘U zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen; pas op, word niet verschrikt, want al die dingen moeten gebeuren, maar het is nog niet het einde.’

Mattheüs 24:6

Het is al eeuwen zo dat er oorlogen, rampen en hongersnoden zijn, maar vandaag de dag lijkt de frequentie wel erg hoog te liggen. Niet alleen omdat we het eerder via de media weten, maar ook omdat het wereldwijd in diverse landen plaatsvindt.

En dat maakt het zo enerverend! De oorlog met de Oekraïne die maar niet ophoudt, de toenemende spanningen in Israël, de aardbevingen in Turkije en Syrië, de modderstromen door regenval in New Zeeland, Brazilië en Peru, sneeuw in Marokko, de stromen vluchtelingen wereldwijd en maar niet te spreken over de economische, sociale en ethische problemen.

We zeggen wel eens dat het ‘Vijf voor twaalf is’. En dat klinkt het direct. En toch zegt de Here Jezus: ‘word niet verschrikt’. Valt soms niet mee, want het wereldse gebeuren houdt je toch bezig? En zeker met de vraag die velen hebben: ‘Waar moet dit allemaal op uitlopen?’

Nu dat leert het Woord van God ons. En dat is onze enige zekerheid, vastheid en hoop voor de toekomst. Te weten dat deze dingen moeten gebeuren, maar ook dat er een dag komt, dat de weerhouder, de Gemeente van de Here Jezus Christus, opgenomen wordt en dan, na zeven jaar verdrukking, de Here Jezus als Koning zal terugkomen en zal gaan zitten op de troon van David en wel in de stad Jeruzalem. En dan zal er een tijd van 1000 jaar vrede komen, het duizendjarig Vrederijk. Maranatha, we mogen weten dat Hij komt!

Daarom is het een zegen dat we vandaag de dag, te midden van alle wereldse onrust, het Woord van de Heere mogen verkondigen en onderwijzen. Zo ook de maand maart weer. Op de zondagen mag het Woord gebracht worden in Oegstgeest, Papendrecht, Sliedrecht en Zaventem.

En door de weeks mogen er weer Bijbelstudies gegeven worden in Werkendam, Nieuw Ter Aar, IJmuiden, Oegstgeest, Dirksland, Noordwijk en Sliedrecht. Daarnaast nog de overdenkingen op de zaterdagochtenden in Katwijk.

Ondertussen - even terug naar de praktijk van alle dag -  ben ik mijn studeerkamer aan het herinrichten en heb daarom een aantal boeken te koop. Deze kunt u vinden via https://www.boekwinkeltjes.nl/v/misericordia/

Misschien zit er wat voor u bij. En woont u in de buurt, dan kan er ook afgehaald worden.

© 2017 Jack & Nel Nugter - Webontwikkeling: 2nd Chapter BV