Roemenië, januari 2020

“Daarom mijn geliefde broeder, wees standvastig, onwankelbaar, altijd overvloedig in het werk van de Heere, in de wetenschap dat uw inspanning niet tevergeefs is in de Heere.”

1 Korintiërs 15:58

En dat hebben we afgelopen week mogen ervaren. We hebben ons deze week ook werkelijk ingespannen en hebben daar de zegeningen van mogen zien.

Afgelopen week ben ik naar Roemenië geweest terwijl Nel in Nederland bleef. Ik was daar op uitnodiging van de Stichting Help ons Helpen. Zij waren daar om de projecten te bezoeken en de voedselpakketten – welke ingezameld en getransporteerde waren - te gaan verdelen.

Mijn taak was een geestelijke bemoediging voor het team van Help ons Helpen te zijn (zie foto met 2 voorgangers en Peter, Jan-Pieter, Piet en Koos) en in enkele gemeenten een spreekbeurt te verzorgen. Mijn week zag er alsvolgt uit:

Maandag 6 januari

Vliegen van Schiphol, via Boekarest naar Oradea. Daar werd ik opgehaald. Dat nam de hele dag in beslag. Na met de broeders wat gegeten te hebben, is de avond met een Bijbelstudie afgesloten.

Dinsdag 7 januari

Na de overdenking en ontbijt gingen 600 dozen uit de vrachtwagen lossen en in de kerk zetten. Samen gegeten en in de avond heb ik een preek in de Baptistengemeente van Salonta gegeven. Yusee Boris verzorgde (alle keren) de vertaling en deed het geweldig. Terug gekomen en hebben we nog tot laat vanuit de Bijbel met elkaar gesproken en gebeden.

Woensdag 8 januari

Opnieuw een overdenking en ontbijt en toen gingen we de 600 dozen verplaatsen. Een deel moest naar een bovenzaal in de kerk en een ander deel (met aanhangwagen) naar het bejaardenhuis Salem. In de avond mocht ik een preek geven en deze keer in een Baptistengemeente in het plaatse Tinca.

Donderdag 9 januari

Eerst uitslapen, een korte overdenking, ontbijt en toen naar het noorden. Daar bezochten we enkele gezinnen en in de avond sprak ik in een zigeunergemeente. Dat was een bijzondere levendige dienst. Na mijn verkondiging kwam er een man, vanuit zijn eigen, naar voren en zei dat zijn leven overhoop lag en hij de Here Jezus nodig had.

Na een gesprek met hem, heeft hij onder tranen zijn zonden beleden en de Here Jezus aangenomen. Samen met de voorgangers hebben we toen voor hem gebeden. Blijdschap onder de engelen van God, Lukas 15:10, en bij ons. Daarna moesten we nog ruim 2 uur terugrijden en zijn, na een tijd van gebed, ons bed ingedoken.

Vrijdag 10 januari

Terug naar huis. De broeders gingen mee naar het vliegveld in Oradea, waar we afscheid van elkaar namen. Na een lange wachtperiode van 6 uur in Boekarest, vloog ik naar Schiphol en was s’ avonds om 20.00 uur weer thuis bij Nel.

Het was een zegenrijke week. Dank voor de gebeden en alle glorie en eer aan de Heere.

© 2017 Jack & Nel Nugter - Webontwikkeling: 2nd Chapter BV