Terugblik Bolivia

“Wie is God, behalve de Heere? Wie is een rots dan alleen onze God? Het is God Die mij met kracht omgordt; Hij heeft mijn weg volkomen gemaakt.

Psalm 18:32

En daar kunnen we van getuigen. Hij, de Heere, is onze enige God en Hij heeft ons opnieuw laten bemerken dat Hij de kracht heeft gegeven om de twee weken in Bolivia te volbrengen.

Maar ook dat Hij onze weg, als het ware, volkomen gemaakt heeft. Anders gezegd, voorbereidt en ingevuld heeft.

Na aankomst in Bolivia zijn we eerst een dag naar Cochabamba geweest, omdat we daarvandaan naar het noorden moesten vliegen. We verbleven daar bij een ex-collega, Phil Lattin. Was fijn om over van alles bij te kunnen praten.

Daarna vertrokken we, via twee vluchten, naar het noorden. Want daar zouden we in de plaatsen Primero de Mayo en Guayaramarín Bijbelstudies gaan geven.

De eerste vijf dagen hebben we studies in Primero de Mayo gegeven. Het is een dorpje buiten de stad en ligt in de jungle. Het was gemiddeld 37 graden Celsius, dus behoorlijk warm en zweten.

In het primitieve kerkgebouwtje heb ik vijf studies mogen doorgeven. Heerlijk om aan deze gemeente het Woord van God te mogen onderwijzen.

De thema’s die dieper uitgewerkt werden waren, Behouden door genade!, God heeft een doel!, Wat is een Gemeente? en Hoe functioneert het Lichaam?

Op de zaterdag had de gemeente een barbecue georganiseerd en werd de dienst, vanwege de hitte, buiten gehouden. Opnieuw een heerlijke tijd met elkaar.

Op de zondag verbleven we in de stad Guayaramarín en daar maakten we een mars van gelovigen uit diverse evangelische gemeente mee. Het was de dag van het Woord van God. Deze werd op een plein afgesloten met zingen en een preek. (Misschien een idee voor Nederland?)

Daarna een binnenlandse vlucht terug naar Santa Cruz. Daar hebben we de laatste dagen van ons verblijf doorgebracht. Een heerlijke tijd met diverse Boliviaans zendingsechtparen en ex-collega’s van New Tribes Mission.

Samenvattend: een rijk gezegende reis die zowel een bemoediging voor hen als voor ons is geweest.

Hartelijk bedankt voor uw gebeden en gave die het opnieuw mogelijk hebben gemaakt om deze reis te kunnen doen.

© 2017 Jack & Nel Nugter - Webontwikkeling: 2nd Chapter BV