Maand april 2024

‘Want ik heb u ten eerste overgeleverd wat ik ook ontvangen heb, dat Christus gestorven is voor onze zonden, overeenkomstig de Schriften, en dat Hij begraven is, en dat Hij opgewekt is op de derde dag, overeenkomstig de Schriften.’

1 Korinthe 15:2, 3

Goede Vrijdag en Pasen komen in de vers zo bijzonder tot uiting. En het is géén verzinsels van mensen, maar overeenkomstig de Schriften, het Woord van de HEERE God.

Vanwege deze twee gebeurtenissen, het sterven en de opstanding, en door genade en het geloof erin, wordt de rechtvaardigheid van Christus de gelovige toegerekend, zoals onze zonden Hem werden toegerekend toen Hij aan het kruis Zijn leven gaf.

Wat een rijke genade te weten, door het geloof en genade, gerechtvaardigd, onberispelijk en rein voor het aanzicht van de HEERE te mogen staan in de wetenschap vrede met Hem, God de Vader, te hebben, Romeinen 5:1.

Wat een geweldige start om hiermee de maand april mee in te gaan. Met de opgestane levende Heiland, met Hem die voor ons bidt en pleit!

En van deze rijkdom, van de Opgestane Heiland, mogen we de maand april weer getuigen, spreken en onderwijzen.

De maand april begint echter voor ons met het samen er even tussen uitgaan en te genieten van de rust in een vakantiehuisje in Overijsel.

Daarna hebben we opnieuw een drukke agenda die gepland staat met spreekbeurten in diverse gemeenten en groepen, een bestuursvergadering van De Herikon in Putten, waar Jack de voorzitter van is, een seniorenweek in De Ark in Ter Apel waar we samen diverse Psalmen gaan behandelen, en aansluitend een volle week (dus tot vrijdag 3 mei) een beozek aan een project, genaamd Ahava Malawi, in Malawi , Afrika.

Wat Malawi betreft is ons door de Stichting Help ons Helpen uit Katwijk gevraagd om het project Ahava Ministries, een project dat zij ondersteunen, te bezoeken en om de werkers te bemoedigen. Graag uw gebed voor deze maand en in het bijzonder voor de week in Afrika.

Onze agenda voor de maand april is als volgt:

Datum Dag Gemeente Plaats Wat Tijd
7 Zondag Kapel Doorn Preek 10.00
7 Zondag Tienerkring Katwijk Overdenking 19.30
9 Dinsdag Studiegroep Dirksland Bijbelstudie 20.00
10 Woensdag Herikon Putten Bestuurverg. 15.00
11 Donderdag STEG Oegstgeest Bijbelstudie 14.00
11 Donderdag Hevormde Kerk Katwijk Bijbelstudie 19.30
12 Vrijdag De Ark Noordwijk Bijbelstudie 20.00
13 tm 20 Week De Ark Ter Apel Bijbelstudie 00.00
21 Zondag Familie Valkenburg Gezinstudie 16.00
24 tm 3 mei Week Ahava Ministries Malawi Bemoedigingreis 00.00
© 2017 Jack & Nel Nugter - Webontwikkeling: 2nd Chapter BV