Maand september 2023

‘Moge de HEERE, uw God, ons de weg bekendmaken die wij moeten en gaan en de zaak die wij moeten doen.’ Jeremia 42:3

Het lijkt zo bijzonder als de bevelhebbers van de legers en heel het volk de profeet Jeremia om raad vragen. Maar het antwoord dat komen gaat, is niet overeenkomstig wat er verlangt wordt. En dan blijkt dat er wel vroom gesproken werd, maar in daad anders gereageerd wordt, zie hfdst 43:1 - 3. Zo kunnen Gods wegen zo anders zijn dan de wegen die wij graag zouden willen begaan.

De maand augustus was een heerlijke vakantiemaand. We zijn naar Zuide Engeland, Wales en Midden Engeland geweest en hebben genoten van Gods schepping, de rust, het mooie weer, lekker eten en de ontmoeting met vrienden en de kerk in Matlock. In Matlock hebben we van 1997 tm 1998 een jaar Bijbelschool gevolgd.

De laatste twee dagen bezochten we Cambridge. Een prachtige universiteit stad met prachtige gebouwen en tuinen. Daarna namen we de veerboot naar Hoek van Holland en kwamen weer heerlijk thuis. Dankbaar dat we dit hebben kunnen doen en dat we tijdens de reis beschermd zijn gebleven.

De maand augustus gaf ook een speciaal tintje, omdat twee van onze kleinkinderen, Milla en Beau, (zus en broer) zich hebben laten dopen. Het was een mooie dienst en we zijn dankbaar om dat mee te mogen maken. De HEERE is goed.

Maar openlijk bekend maken dat je met Christus het oude leven hebt afgelegd en het nieuwe hebt aangenomen is één stap, en het waar maken in het dagelijks leven is de tweede stap. Daarom is het onderwijs, gebed en begeleiding vanuit de Gemeente voor hen zo belangrijk.

In de maand september gaan we weer een ‘nieuwe kerkelijk seizoen’ tegemoet. Een seizoen die we in de handen van de HEERE leggen met de vraag of Hij ons steeds maar weer bevestigen wil of we op Zijn weg wandelen en de dingen doen die Hij wil dat we doen.

Daar hebben we gebed voor nodig en willen u bij deze dan ook vragen om daarvoor te bidden. Dat we de weg bewandelen die de HEERE van tevoren voorbereidt heeft, Efeze 2:10.

Zoals gezegd is de maand september de start van vele activiteiten en zo mogen we, naast de Woord verkondigingen op de zondagen, ook weer Bijbelstudies op de doordeweekse dagen verzorgen. En dat in diverse kerkelijke Gemeenten in Nederland en België.

En zo is onze agenda weer aardig gevuld zoals u hieronder zien kunt.

Datum Dag Gemeente Plaats Wat Tijd
3 Zondag De Kapel Doorn Preek 10.00
3 Zondag Maranatha Ermelo Preek 19.00
10 Zondag Refo-Baptisten Urk Preek 10.00
10 Zondag Marantha Veenendaal Preek 17.00
12 Dinsdag Reddingsark Bunschoten Bijbelstudie 19.30
13 Woensdag Herikon Team Putten Bijbelstudie 15.00
13 Woensdag Ons Huis Ermelo Bijbelstudie 20.00
14 Donderdag STEG Oegstgeest Bijbelstudie 14.00
17 Zondag Bareagemeente Ermelo Preek 12.30
17 Zondag Bovenzaal Andijk Preek 19.00
20 Woensdag Rehoboth Sliedrecht Bijbelstudie 20.00
23 Zaterdag Mannenonbijt Mozaiek Voorschoten Overdenking 08.00
24 Zondag Rehoboth Sliedrecht Preek 09.30
24 Zondag Familie Valkenburg Bijbelstudie 16.00
26 Dinsdag Reddingsark Bunschoten Bijbelstudie 19.30
27 Woensdag Ons Huis Ermelo Bijbelstudie 20.00
© 2017 Jack & Nel Nugter - Webontwikkeling: 2nd Chapter BV